hits counter

Ondersteun uw kind met een individueel Ontwikkelingsperspectief (OPP)

Heeft u een hoogbegaafd kind en wilt u ervoor zorgen dat hij of zij de juiste ondersteuning krijgt op school? Dan is het opvragen en beoordelen van het leerlingdossier en het opstellen van een Individueel Ontwikkelingsperspectief (OPP) cruciaal. Dit zijn de stappen die u kunt zetten om uw kind de beste onderwijsondersteuning te bieden.

Stap 1: Opvragen van het leerlingdossier

Het leerlingdossier is een belangrijk document dat inzicht geeft in de ontwikkeling en prestaties van uw kind op school. In het adviestraject krijgt u de tools waarmee u een kopie van het dossier kunt opvragen bij de school van uw kind. Ook helpen wij u bij het inhoudelijk beoordelen van het dossier.

Stap 2: Individueel Ontwikkelingsperspectief (OPP)

Voor hoogbegaafde leerlingen kan er behoefte zijn aan extra ondersteuning op school. Dit is waar het Individueel Ontwikkelingsperspectief (OPP) in beeld komt. Het OPP is een document waarin de onderwijsbehoefte en doelen van uw kind worden vastgelegd.

Terpstra Legal biedt in het Adviestraject Passend Onderwijs ondersteuning hierin. Hier is hoe het proces werkt:

 1. Schrijf u in voor het Adviestraject Passend onderwijs: U schrijft zich in en krijgt daarmee toegang tot een modelbrief voor het opvragen van het Leerlingdossier en tot de Masterclass Passend Onderwijs t.w.v. 363 euro.
 2. Plan een consult: Na inschrijving kunt u een consult inplannen. Dit consult is de eerste stap om de ondersteuningsbehoefte van uw kind te bespreken.
 3. Stuur een kopie van het OPP: Voorafgaand aan het consult stuurt u een kopie van het OPP naar info@terpstralegal.com
 4. Het telefonisch consult: Tijdens het telefonisch consult bespreekt u samen met de experts van Terpstra Legal de persoonlijke situatie en de ondersteuningsbehoefte van uw kind. Zowel sociaal-emotionele als onderwijskundige behoeften komen aan bod.
 5. Beoordeling van het OPP: Na het consult zal Terpstra Legal het OPP beoordelen op zowel onderwijskundige als juridische inhoud. Gecontroleerd wordt of het OPP voldoet aan de wettelijke criteria en of het voorziet in de juiste onderwijsondersteuning.
 6. Advies en beoordelingsformulier: Na de beoordeling ontvangt u een beoordelingsformulier en schriftelijk advies van Terpstra Legal.

U krijgt hiervoor:

 • Een (digitaal) werkboek met alle informatie die nodig is voor het traject, inclusief vragenlijst, checklist en tips.
 • Een telefonisch consult met een van onze experts
 • Beoordeling van het OPP door onze experts
 • Een schriftelijk advies en beoordelingsformulier
 • Een modelbrief voor het opvragen van het Leerlingdossier
 • Toegang tot de masterclass Passend Onderwijs t.w.v. 363 Euro.

Het laten beoordelen van het OPP kan van onschatbare waarde zijn om ervoor te zorgen dat uw hoogbegaafde kind de juiste ondersteuning krijgt op school.

Schrijf nu in voor het adviestraject Passend Onderwijs

Hoogbegaafde kinderen hebben vaak specifieke onderwijsbehoeften. Het opvragen van het leerlingdossier en het beoordelen van het OPP zijn stappen die u kunt zetten om ervoor te zorgen dat uw kind de juiste ondersteuning krijgt op school. Terpstra Legal biedt deskundige hulp bij het beoordelen van het OPP, en onze diensten kunnen uw kind helpen om het maximale uit zijn of haar onderwijservaring te halen.

Aarzel niet om contact op te nemen met Terpstra Legal en plan een telefonisch consult om de ondersteuningsbehoefte van uw kind te bespreken. Samen kunnen we werken aan een betere onderwijservaring voor hoogbegaafde kinderen. Geef uw kind de kans om te stralen op school!

Klik hier om in te schrijven