hits counter

Terpstra Legal op LEV mini-symposium – 13 juni 2020

Op zaterdag 13 juni 2020 organiseert LEV een mini-symposium in Zwaag, Noord- Holland. Het thema van de middag is: “Hoogbegaafd in het onderwijs” 

Mr. Fleur Terpstra geeft samen met haar collega Ingeborg de Groot een lezing over de rechten en plichten in onderwijsland. Fleur is een expert op het gebied van onderwijsrecht en zet zich in voor leerlingen, studenten en ouders in het onderwijs. Ingeborg heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en heeft veel kennis van alternatieve onderwijstrajecten en persoonlijke coaching. De lezing is een unieke kans voor ouders om hun casus te bespreken, want ouders die zich inschrijven voor het mini-symposium mogen (indien gewenst geanonimiseerd) een casus insturen. LEV zal uit de inzendingen twee casussen uitkiezen die de spreeksters uitwerken en tijdens de lezing zullen bespreken.

Femke Hovinga geeft een lezing over executieve vaardigheden en de invloed hiervan op het leven van een hoogbegaafde. Femke is een vrouw met vele talenten en interesses. Met Talentissimo begeleidt ze mensen met een 145+ IQ, met InterIQ doet ze aan werving en selectie van hoogbegaafd talent en daarnaast zet ze zich in voor SENG (Supporting Emotional Needs of the Gifted). Tussendoor is Femke ook als edelsteenkundige afgestudeerd. 

Naast de twee zeer interessante en leerzame lezingen zal Marianne Logothetis, oprichter van LEV en moeder van 2 uitzonderlijk begaafde kinderen, haar boek “Mama, mag ik je iets vragen..” presenteren.
Het boek is een autobiografisch verhaal over haar ervaringen met het onderwijssysteem. Een verhaal van jarenlang vallen, opstaan en weer doorgaan afgewisseld met gedichten die zij in deze perioden geschreven heeft om al deze ervaringen een plekje te geven. 
​Meer informatie of tickets bestellen?

Kijk op: https://levenmethoogbegaafdheid.nl/LEV-activiteiten/LEV-mini-symposium/