hits counter

Maak kennis met… Ingeborg

Terpstra Legal is meer dan alleen een juristenkantoor. Wij laten u graag kennis maken met onze medewerkers. Eerste in deze serie is Ingeborg.

Ik vind het geweldig inspirerend en motiverend om in dit team van sprankelende, spetterende jonge dames mijn steentje bij te dragen. Door de nauwe samenwerking zijn we onderling op de hoogte van de zaken die we in portefeuille hebben. Dat werkt prettig en we houden elkaar scherp. Ruggespraak en overleg is een must in ons vak. De kwaliteiten en specialisaties van een ieder worden binnen Terpstra Legal optimaal ingezet. Mijn expertise ligt op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Mijn werkzaamheden bestaan voor een groot deel uit mediation. Hierbij probeer ik altijd door overleg, overeenstemming te krijgen in het geschil. Soms is het echter nodig juridische stappen te ondernemen. Voor onderwijs komen we dan terecht bij een van de commissies van Stichting Onderwijsgeschillen of bij de rechtbank.ingeborg-de-groot


Het motiveert mij om de kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan, in te zetten voor de cliënt. Ik probeer mij in te leven in het probleem waar de cliënt mee komt. Ontleed de informatie die ik aangeleverd krijg tot de kern van de zaak en zet hier mijn strategie op om het op te lossen. Vaak heb ik te maken met een breed pallet aan deskundigen en betrokkenen. Dit maakt mijn werk afwisselend.


Cliënten omschrijven mij als pragmatisch, volhardend, deskundig, betrokken en vriendelijk doch soms scherp. Ik houd er niet van om om de hete brei heen te draaien.
Regelmatig schrijf ik een blog voor de website van Terpstra Legal. Instemmingsrecht van ouders op het handelingsdeel van school was een van de laatste blogs van mijn hand. Een voorstel wat op dat moment bij de Eerste Kamer lag. Ik probeer met de blogs de doelgroep zo goed mogelijk te informeren over de laatste ontwikkelingen die er zijn op het gebied van onderwijs en zorg. Ik raad iedereen aan om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo blijft ook u up to date.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier: